آزمایش تیروئید
آزمایش تیروئید
آزمایش تیروئید، کارکرد غده پروانهای شکلی در جلوی گردن را بررسی میکند که در صورت اختلال عملکرد، ممکن است نشانههای بسیاری از بیماریها را در بدنمان مشاهده کنیم: برای مثال، افرادی دچار چاقی مفرط میشوند (مثلا میگوییم بدن باد کرده است) و یا به یکباره وزن زیادی کم میکنند. موها، این عضو مهم در زیبایی ظاهری، دچار ریزش شده و حتی نازک میشوند و البته نشانههای دیگری که بسته به نوع اختلال کارکرد، کم کاری و یا پرکاری تیروئید ظاهر میشوند:
علائم کم کاری تیروئید |
علائم پرکاری تیروئید |
کاهش اشتها افزایش حساسیت در برابر سرما کند شدن حرکتهای بدنی خشکی پوست خستگی زیاد یبوست شکنندگی موها کلفت شدن صدا |
افزایش ضربان قلب افزایش فشار خون عرق کردن زیاد ریزش موی سر افزایش حجم سینه در آقایان چشمهای از حدقه بیرون زده کاهش وزن لرزش در دستها و بدن
|
هزینه آزمایش تیروئید
بسته به اینکه آزمایش تیروئید با چه بیمهای محاسبه شود و یا اصلا بدون پوشش بیمه آن را انجام داده باشید، هزینههای آزمایش تغییر خواهد کرد. جدول زیر هزینههای آزمایش تیروئید را برحسب فاکتورهای مختلفی که اندازهگیری میشود و بدون در نظر گرفتن بیمه، لیست کرده است. البته این قیمت برای مراکزی است که در مناطق متوسط شهری در حال ارائه خدمات پزشکی هستند. ممکن است در تعدادی از آزمایشگاهها با توجه به شرایط ویژه، کیتهای آزمایشگاهی و دقت بالای آنها، قیمت متفاوت باشد.
شما می توانید به راحتی با انتخاب یکی از 3 پکیج آزمایش تیروئید زیر، کارکرد غدۀ تیروئید خود را بسنجید:
آزمایش تیروئید پکیج 1
بررسی بیش از
4 پارامتر کارکرد غدۀ تیروئید شما TSH,T3, T4,T3 UP
قیمت: 260,800 تومان
طبق تعرفۀ وزارت بهداشتدرخواست آزمایش تیروئید
آزمایش تیروئید پکیج 2
ررسی بیش از
6 پارامتر کارکرد غدۀ تیروئید شما TSH,T3, T4,T3 UP,Free T4, Free T3
قیمت: 391,200 تومان
طبق تعرفۀ وزارت بهداشت
آزمایش تیروئید پکیج 2
بررسی بیش از
6 پارامتر کارکرد غدۀ تیروئید شما TSH,T3, T4,T3 UP, Free T4, Free T3,TPO
قیمت: 456,400 تومان
طبق تعرفۀ وزارت بهداشت
تفسیر آزمایش تیروئید
غدهای در مغز به نام غده هیپوفیز، هورمونی به نام TSH تولید میکند که به نوعی ماشه شروع کار غده تیروئید است. برای همین است که در آزمایشهای تیروئید، معمولا میزان این هورمون را هم اندازه میگیرند. غده تیروئید هم دو هورمون به نامهای تیروکسین (T4) و ترییودوتیرونین (T3) تولید میکند که به جریان خون ترشح میشوند و بر عملکرد سلولها و بافتهای مختلف بدن تاثیر میگذارند. البته در مواردی، باید مقادیر TSI (ایمونوگلوبولین تحریک کننده تیروئید) و آنتی بادیهای TG و آنتی بادیهای TPO را هم اندازه میگیرند.
در تفسیر آزمایش تیروئید، کم بودن و یا بیشتر بودن میزان هرکدام یک از این مقادیر نسبت به مقادیر نرمال، میتواند یکی از انواع اختلالات آزمایش تیروئید را نشان دهد. برای مثال، اگر سطح TSH، کمتر از حد نرمال باشد، امکان پرکاری تیروئید وجود دارد و اگر سطح آن بالاتر از میزان طبیعی باشد، باید به کم کاری تیروئید شک کرد. اما فقط این هورمون برای تشخیص قطعی اختلال کافی نیست و پزشک با توجه به هر کدام از مقادیر ثبت شده، نظر قطعی را میدهد.